Känn dig trygg på gymmet

Du som inte är en frekvent besökare på gymmet kanske känner dig lite osäker och otrygg i att komma igång med din träning. Det du kan göra är att satsa på att träna tillsammans med en PT, alltså en personlig tränare. Som nybörjare är det lätt att känna sig ovan och osäker, men med en PT kan man få en bra trygghet. Han eller hon kan hjälpa dig med att komma igång med rätt övningar på rätt nivå. Du får även bra tips och råd kring hur du tränar själv samt om kosttillskott, läs mer här, så väl som kostråd. 

Nå de mål du vill

En PT kan även vara bra för att hjälpa dig nå en viss målbild du kanske har. Du kanske satt upp en viss prestation eller form du vill nå. En PT kan optimera din träning så att du snabbt och på ett tryggt sätt når dit du vill nå!

Träning kan även vara bra mot stress och med en PT behöver du inte tänka eller bestämma, bara göra. Det kan vara skönt ibland. Du kan bli peppad när du behöver, eller bli bromsad om det är vad du behöver. 

Besök gymmet utan krav

Om du känner dig osäker på att börja på gym, ta dig då dit på ett "studiebesök". Du kan få se hur det ser ut, prata med personalen och känna lite på atmosfären. Sedan kan du ta steget och boka en första tid med en PT.

30 jan 2020

En trygg punkt

 

 

Vad är trygghet för dig? Detta ord, som är så essentiellt för varje persons välbefinnande, kan innebära så väldigt många olika saker för olika människor och i olika sammanhang. Det finns praktiskt trygghet, ekonomisk, känslomässig och psykologisk trygghet; trygghet i hemmet, i skolan och online; och alla har vi så olika behov. Man vill ha en punkt i vardagen där man känner total trygghet, helst av allt ska den finnas i hemmet. Hemmet vill man dela med människor som bryr sig om en och vill en väl och som man trivs tillsammans med. Man vill också känna sig trygg i vetskapen om att ingen kan ta sig in dit oinbjuden.

I den här bloggen talar vi om trygghet; om olika aspekter och perspektiv på detta ord och dess mentala såväl som praktiska innebörd. För vissa är det ett ord associerat med liv och för andra med tristess, men bryter man ner det så vill nog alla innerst inne ha en dos av trygghet i sina liv.