Snickra ihop ett eget tryggt hem

Har du ett hus du känner att du vill bygga om eller kanske göra en tillbyggnad på? Det kan då vara bra att få bra hjälp med ombyggnation. Det av en bra snickare eller flera. Tänk bara på att i vissa fall kan det vara så att du måste ansöka om bygglov. För så är reglerna att när det är en nybyggnad, tillbyggnad eller vissa ändringar så måste man få bygglov att göra det. I vissa fall kan det räcka med en bygganmälan till kommunen. Allt handlar om vad det du ska bygga om eller bygga till. Om du har planer på att göra om i ditt hem, så är det inte fel att konsultera en snickare om vad som ska göras samt sedan anlita hjälp. Även om du är händig kan det vara skönt att låta proffs fixa det hela. 

Vill du bygga om?

Kanske du känner att du vill bygga om en eller flera delar av ditt hus. Det är bra att då planera det före du sätter igång. Skriv ner vad du vill ha gjort, vad det får kosta, vad du kan göra själv och vad du måste ha hantverkare till. Är det en yttre eller inre ombyggnad du ska göra och vad för lagar och regler finns det? Det är bra att som sagt kolla upp vad du får göra och inte göra i det område där du bor. Det kan skilja sig åt om du bor i ett område där det finns en detaljplan eller inte. 

18 dec 2020

En trygg punkt

 

 

Vad är trygghet för dig? Detta ord, som är så essentiellt för varje persons välbefinnande, kan innebära så väldigt många olika saker för olika människor och i olika sammanhang. Det finns praktiskt trygghet, ekonomisk, känslomässig och psykologisk trygghet; trygghet i hemmet, i skolan och online; och alla har vi så olika behov. Man vill ha en punkt i vardagen där man känner total trygghet, helst av allt ska den finnas i hemmet. Hemmet vill man dela med människor som bryr sig om en och vill en väl och som man trivs tillsammans med. Man vill också känna sig trygg i vetskapen om att ingen kan ta sig in dit oinbjuden.

I den här bloggen talar vi om trygghet; om olika aspekter och perspektiv på detta ord och dess mentala såväl som praktiska innebörd. För vissa är det ett ord associerat med liv och för andra med tristess, men bryter man ner det så vill nog alla innerst inne ha en dos av trygghet i sina liv.