Förbättra din hållning

Det är idag ganska så många som har en så kallad dålig hållning. Det kan i sin tur leda till att man får problem med sin rygg, sin nacke och sina axlar. En dålig hållning kan man ha både då man sitter, står eller går. Har du en dålig kroppshållning i den övre bröstryggen, så kommer det att på ett negativt sätt påverka bröstryggen, nacken och axelpartiet. Anledningen till att man får en dålig hållning är att man över tid står eller sitter i en fel position. Det går att göra något åt saken. Bland annat kan man satsa på en hållningsväst eller en hållningssele till exempel. På FitnessFrank kan du jämföra hållningsvästar. 

Motverka dålig hållning

Det är rätt smart att försöka motverka dålig hållning. En dålig kroppshållning är inget man föds med, utan det kommer av att man sitter och står och går på fel sätt. Sedan är det ju så att det ökade användandet av mobiler och datorer har även det påverkat i stor grad.

Det som är bra att göra om det är så att du lider av en dålig hållning är att utföra regelbunden positionsträning. Du kan då skaffa dig en så kallad hållningssele eller en hållningsväst eftersom den kan hjälpa till med det. Den hjälper till med positionsträningen utan att du själv behöva tänka på din dåliga hållning. Det finns även andra bra produkter för att få en bättre hållning. Bland annat så finns, hållningsband, tröjor som är hållningskorrigerande samt att man kan sitta på balansplatta för att öva hållningen.

3 Aug 2021