Tips då du ska köpa rullgardiner

Funderar du på att köpa rullgardiner Malmö? Det finns idag många olika modeller av rullgardiner som passar olika bra för olika rum och för olika ändamål. Det gälller att välja rätt. 

Om det är så att du vill ha det helt mörkt i rummet, kanske i sovrummet, eller tv-rummet för att kunna se på film, så är det bra satsa på mörkläggande rullgardiner. En som har en mörkläggande väv. Det finns också så kallad screen-väv som är mer transparent och silar ljuset. 

För att rullgardinen ska passa ditt fönster, köp måttbeställda! Då får du dem precis som du vill ha dem.

Fler tips

Det vanligaste med rullgardiner är att man manövrerar dem manuellt, alltså för hand. Men det finns modeller med motor, om du vill lyxa till det lite. De kostar lite mer, men det kan vara värt att kunna använda en kontroll, direkt från sängen, utan att behöva kliva upp. 

Rullgardiner behöver inte vara enfärgade och trista heller, det finns idag så många olika mönster och färger på dem. Det gör det mycket roligare att köpa dem.

En rullgardin drar man uppifrån och ner. Är det nerifrån och upp du vill kunna dra, så är det bättre satsa på plisségardiner.

Om du har ett takfönster och funderar på om det går sätta en rullgardin där, hör med din fönsterleverantör, då de kan ha specialanpassde sådana. Annars passar det även här bra med plisségardiner som är måttanpassade. 

1 Oct 2020