Få mer tid över, lämna bort städningen

Vardagen är ofta fylld med en massa måsten. Städning är en av dessa saker. De flesta orkar inte att ta tag i det under veckan, eftersom man då är upptagen med att jobba, hämta och lämna på dagis, träning, aktiviteter med mera. Så det blir oftast att man skjuter upp allt till helgen. Det är dock inte så kul att lägga sin lediga tid på att städa hemmet. Det man kan göra då, det är att anlita en städfirma. Läs mer här om en bra sådan. Det finns idag många städfirmor som erbjuder hemstädning i form av abonnemang. Det innebär att de kan komma varje vecka, eller varannan, eller då du vill och sköta städningen åt dig.

Vad är viktigt för dig?

När du ska anlita en städfirma så är det bra att kolla vad de erbjuder. De flesta har ett visst antal moment inom städning som ingår i abonnemanget. Är det så att du vill ha fler saker gjorda, så kan det finnas att beställa som tillägg. Sedan är det bra att kolla av om städfirman tar med allt som behövs för städningen eller om du ska stå för allt eller vissa saker. Om du vill ha mer tid över, för att göra roliga saker på helgerna, så är det inte fel att satsa på hemstädning. Dessutom blir det ju inte så dyrt, eftersom det går att använda dig av RUT-avdraget för denna typ av tjänst. 

10 sep 2020

En trygg punkt

 

 

Vad är trygghet för dig? Detta ord, som är så essentiellt för varje persons välbefinnande, kan innebära så väldigt många olika saker för olika människor och i olika sammanhang. Det finns praktiskt trygghet, ekonomisk, känslomässig och psykologisk trygghet; trygghet i hemmet, i skolan och online; och alla har vi så olika behov. Man vill ha en punkt i vardagen där man känner total trygghet, helst av allt ska den finnas i hemmet. Hemmet vill man dela med människor som bryr sig om en och vill en väl och som man trivs tillsammans med. Man vill också känna sig trygg i vetskapen om att ingen kan ta sig in dit oinbjuden.

I den här bloggen talar vi om trygghet; om olika aspekter och perspektiv på detta ord och dess mentala såväl som praktiska innebörd. För vissa är det ett ord associerat med liv och för andra med tristess, men bryter man ner det så vill nog alla innerst inne ha en dos av trygghet i sina liv.