Trygghet i vardagen

Alla söker vi efter trygghet i vardagen och det på olika sätt. Det kan vara att man vill vara säker i hemmet, i vardagen, på jobbet och så vidare. Många tycker att den personliga säkerheten är det viktigaste för att känna sig trygg. Det att slippa bli utsatt för våld, inbrott eller en sjukdom. Det går att uppnå trygghet på olika sätt. En del satsar stenhårt på att teckna försäkringar, sätta in larm och brandvarnare och så vidare.

Vikten av trygghet i livet

Vad är trygghet för dig? Det är ju olika för oss alla. Men vad är det du vill skydda och på vilket sätt du gör det bäst. För en genomsnittlig person är de största hoten förmodligen förknippade med hälsa eller ekonomi på ett eller annat sätt. 

Du kan på enkelt sätt ta hand om din egen hälsa för att motverka det hot du så att säga känner för den. Det genom att träna, äta nyttigt, motionera, sova bra och så vidare. För att må bra psykiskt så se till att göra meningsfulla saker, ensam eller tillsammans med vänner. 

När det gäller de ekonomiska frågorna är det grundläggande att ta hand om sin privatekonomi på ett ansvarsfullt sätt. Det genom att skriva en budget samt npassa dina kostnader och din livsstil efter den inkomst du har.

Ett hemlarm är en bra lösning för att känna extra trygghet i hemmet när det gäller riskerna för brand och inbrott. Så det kan du ju satsa på med, för att känna extra trygghet i vardagen. 

 

19 feb 2020

En trygg punkt

 

 

Vad är trygghet för dig? Detta ord, som är så essentiellt för varje persons välbefinnande, kan innebära så väldigt många olika saker för olika människor och i olika sammanhang. Det finns praktiskt trygghet, ekonomisk, känslomässig och psykologisk trygghet; trygghet i hemmet, i skolan och online; och alla har vi så olika behov. Man vill ha en punkt i vardagen där man känner total trygghet, helst av allt ska den finnas i hemmet. Hemmet vill man dela med människor som bryr sig om en och vill en väl och som man trivs tillsammans med. Man vill också känna sig trygg i vetskapen om att ingen kan ta sig in dit oinbjuden.

I den här bloggen talar vi om trygghet; om olika aspekter och perspektiv på detta ord och dess mentala såväl som praktiska innebörd. För vissa är det ett ord associerat med liv och för andra med tristess, men bryter man ner det så vill nog alla innerst inne ha en dos av trygghet i sina liv.