Tips då du ska köpa rullgardiner

Funderar du på att köpa rullgardiner Malmö? Det finns idag många olika modeller av rullgardiner som passar olika bra för olika rum och för olika ändamål. Det gälller att välja rätt. 

Om det är så att du vill ha det helt mörkt i rummet, kanske i sovrummet, eller tv-rummet för att kunna se på film, så är det bra satsa på mörkläggande rullgardiner. En som har en mörkläggande väv. Det finns också så kallad screen-väv som är mer transparent och silar ljuset. 

För att rullgardinen ska passa ditt fönster, köp måttbeställda! Då får du dem precis som du vill ha dem.

Fler tips

Det vanligaste med rullgardiner är att man manövrerar dem manuellt, alltså för hand. Men det finns modeller med motor, om du vill lyxa till det lite. De kostar lite mer, men det kan vara värt att kunna använda en kontroll, direkt från sängen, utan att behöva kliva upp. 

Rullgardiner behöver inte vara enfärgade och trista heller, det finns idag så många olika mönster och färger på dem. Det gör det mycket roligare att köpa dem.

En rullgardin drar man uppifrån och ner. Är det nerifrån och upp du vill kunna dra, så är det bättre satsa på plisségardiner.

Om du har ett takfönster och funderar på om det går sätta en rullgardin där, hör med din fönsterleverantör, då de kan ha specialanpassde sådana. Annars passar det även här bra med plisségardiner som är måttanpassade. 

1 okt 2020

En trygg punkt

 

 

Vad är trygghet för dig? Detta ord, som är så essentiellt för varje persons välbefinnande, kan innebära så väldigt många olika saker för olika människor och i olika sammanhang. Det finns praktiskt trygghet, ekonomisk, känslomässig och psykologisk trygghet; trygghet i hemmet, i skolan och online; och alla har vi så olika behov. Man vill ha en punkt i vardagen där man känner total trygghet, helst av allt ska den finnas i hemmet. Hemmet vill man dela med människor som bryr sig om en och vill en väl och som man trivs tillsammans med. Man vill också känna sig trygg i vetskapen om att ingen kan ta sig in dit oinbjuden.

I den här bloggen talar vi om trygghet; om olika aspekter och perspektiv på detta ord och dess mentala såväl som praktiska innebörd. För vissa är det ett ord associerat med liv och för andra med tristess, men bryter man ner det så vill nog alla innerst inne ha en dos av trygghet i sina liv.