Alla behöver trygghet

Något många tar för givet, det är att ha tak över huvudet och mat för dagen och det ger en form av trygghet. Dock är det inte så för alla. Det finns många idag som inte har någonstans att bo. De är hemlösa och får dra omkring på stan. De vet inte var de ska sova natten som kommer, de vet inte när de får äta nästa gång och så vidare. Sedan har vi alla de som bor i de länder där det är extra svårt. Den som har det bättre än dessa kan hjälpa och det på många olika sätt. Det finns idag olika välgörenhetsorganisationer du kan stödja. Sedan finns det de företag som hjälper till genom välgörenhet. Då skänker de en del av det de får in. Ett exempel på det kan du läsa om på www.fitlinevalgorenhet.se

Alla kan göra något

Även om du tycker att du inte kan göra så mycket, så är det bättre att göra nåt litet än inget alls. Du kan skänka gamla kläder och annat till bättre behövande som ett exempel. Det är inte ett måste att skänka en massa pengar om du inte har det. Men det finns andra saker att göra. Du kan även ställa upp med din egen tid och vara volontär och hjälpa till på det sättet. Det ger en trygghet till andra. Extra viktigt är det nu när det snart är jul och det är kallt ute. 

17 dec 2019

En trygg punkt

 

 

Vad är trygghet för dig? Detta ord, som är så essentiellt för varje persons välbefinnande, kan innebära så väldigt många olika saker för olika människor och i olika sammanhang. Det finns praktiskt trygghet, ekonomisk, känslomässig och psykologisk trygghet; trygghet i hemmet, i skolan och online; och alla har vi så olika behov. Man vill ha en punkt i vardagen där man känner total trygghet, helst av allt ska den finnas i hemmet. Hemmet vill man dela med människor som bryr sig om en och vill en väl och som man trivs tillsammans med. Man vill också känna sig trygg i vetskapen om att ingen kan ta sig in dit oinbjuden.

I den här bloggen talar vi om trygghet; om olika aspekter och perspektiv på detta ord och dess mentala såväl som praktiska innebörd. För vissa är det ett ord associerat med liv och för andra med tristess, men bryter man ner det så vill nog alla innerst inne ha en dos av trygghet i sina liv.