Avslappnad och genom meditation

Ett sätt att känna sig trygg, det är att hitta det inom sig själv. Det kan man göra via meditation. Meditation är en uråldring teknik som alla kan lära sig. När man mediterar så går man in i ett slags tillstånd som ger en fullständig avslappning, där både kropp och själ får ro. Det gör att man glömmer bort problem och all stress för ett tag. Effekten av det, känslan av lugn kommer även att sitta kvar i flera timmar. En del lär sig tekniken snabbt. Andra behöver träna några gånger. 

3 jan 2020

En trygg punkt

 

 

Vad är trygghet för dig? Detta ord, som är så essentiellt för varje persons välbefinnande, kan innebära så väldigt många olika saker för olika människor och i olika sammanhang. Det finns praktiskt trygghet, ekonomisk, känslomässig och psykologisk trygghet; trygghet i hemmet, i skolan och online; och alla har vi så olika behov. Man vill ha en punkt i vardagen där man känner total trygghet, helst av allt ska den finnas i hemmet. Hemmet vill man dela med människor som bryr sig om en och vill en väl och som man trivs tillsammans med. Man vill också känna sig trygg i vetskapen om att ingen kan ta sig in dit oinbjuden.

I den här bloggen talar vi om trygghet; om olika aspekter och perspektiv på detta ord och dess mentala såväl som praktiska innebörd. För vissa är det ett ord associerat med liv och för andra med tristess, men bryter man ner det så vill nog alla innerst inne ha en dos av trygghet i sina liv.