Bli trygg med din träning

Att komma igång med träningen är inte alltid så enkelt. Många gånger ser det enkelt ut för dem som är där varje dag. Men gymmet kan vara en läskig plats som känns främmande för många. Att då kliva in och se en massa vältränade grabbar och tjejer kan göra dig otrygg.Men hur ska man då göra, för att våga börja träna? Först är det bra att hitta det du vill träna. Ofta finns det många olika saker på ett gym inte bara maskiner utan även gruppträningar. Sedan så finns det andra saker du kan göra.

Bli en frekvent besökare på gymmet du med

En bra sak är att se till att du har gymmet nära. Då kan du gå dit exakt de tider som det passar dig. Morgon, lunch, kväll, kanske till och med natten om det är öppet 24/7. Din resa mot bättre hälsa startar med dig själv och beroende av din egen insats.

Sen, för att hitta trygghet på gymmet, se till att skaffa vänner och bekanta på gymmet där du tränar. Eller ta med dig en vän dit, så att ni är två som börjar. 

En tredje bra sak att göra är att skaffa dig kunskap. Alla har varit nybörjare någon gång. Du kan skaffa kunskap via en PT, som kan lära dig  teknik, tankesättet, struktur och som ger dig ett träningsschema att börja träna efter. Han eller hon kan även rekommenera kostttillskott så som till exempel Fitline. För mer information om just det, besök deras sida. Andra sätt att få bra kunskap är att kolla på bloggar, instagram, youtube och andra forum på nätet som handlar om träning.

 

23 jan 2019

En trygg punkt

 

 

Vad är trygghet för dig? Detta ord, som är så essentiellt för varje persons välbefinnande, kan innebära så väldigt många olika saker för olika människor och i olika sammanhang. Det finns praktiskt trygghet, ekonomisk, känslomässig och psykologisk trygghet; trygghet i hemmet, i skolan och online; och alla har vi så olika behov. Man vill ha en punkt i vardagen där man känner total trygghet, helst av allt ska den finnas i hemmet. Hemmet vill man dela med människor som bryr sig om en och vill en väl och som man trivs tillsammans med. Man vill också känna sig trygg i vetskapen om att ingen kan ta sig in dit oinbjuden.

I den här bloggen talar vi om trygghet; om olika aspekter och perspektiv på detta ord och dess mentala såväl som praktiska innebörd. För vissa är det ett ord associerat med liv och för andra med tristess, men bryter man ner det så vill nog alla innerst inne ha en dos av trygghet i sina liv.