En halv special och kolsyrat vatten

Det är en måltid som jag ätit så många gånger nu att jag snart kommer att börja lukta som en kokt korv tror jag! Visst, det är snabbt och enkelt att gå ner till korvsjappet och lägga sin beställning. Och ja, det är ju fortfarande ganska gott även om det inte är en gourmetmiddag precis. Det blir väl mest under veckorna när jag jobbar som jag använder den här lösningen på lunchrasten, men nu ska det bli ändring! Jag har bestämt mig för att börja laga mat hemma. Tanken är att jag då lagar ganska mycket och sen fryser in i matlådor så att jag har för hela veckan. 

Men jag kan ju inte så många maträtter

Det som stoppade mig tidigare var att jag egentligen bara vet hur man lagar köttbullar och kålpudding. Övrig matlagning blir mest en chansning och att då laga mat för en hel vecka som inte smakar gott, det är en dum idé. Därför har jag bestämt mig för att börja med en sån där matkasse. Då får man både recepten man behöver och alla ingredienser som hör till dem. På Matkasseguide.se kan man leta upp den typ av matkasse som är bäst och jag kommer nog att börja med en av de som verkar mest lättlagad. Sen kanske jag tar en vegetarisk matkasse ibland. Det gäller att prova sig fram, och det är ju inget som hindrar en att köpa matkassar från flera ställen eller hur?  

1 okt 2018

En trygg punkt

 

 

Vad är trygghet för dig? Detta ord, som är så essentiellt för varje persons välbefinnande, kan innebära så väldigt många olika saker för olika människor och i olika sammanhang. Det finns praktiskt trygghet, ekonomisk, känslomässig och psykologisk trygghet; trygghet i hemmet, i skolan och online; och alla har vi så olika behov. Man vill ha en punkt i vardagen där man känner total trygghet, helst av allt ska den finnas i hemmet. Hemmet vill man dela med människor som bryr sig om en och vill en väl och som man trivs tillsammans med. Man vill också känna sig trygg i vetskapen om att ingen kan ta sig in dit oinbjuden.

I den här bloggen talar vi om trygghet; om olika aspekter och perspektiv på detta ord och dess mentala såväl som praktiska innebörd. För vissa är det ett ord associerat med liv och för andra med tristess, men bryter man ner det så vill nog alla innerst inne ha en dos av trygghet i sina liv.