En säker bil ger bättre trygghet

Det handlar inte om hur stor bil du har, eller vilket märke du väljer. Det som är många gånger viktigare är hur du sköter om din bil och att du ser till att löpande underhåll sköts på ett bra sätt. Du kan ha den dyraste bilen i världen,men har du inte koll på om bromsarna är dåliga så spelar det faktiskt ingen roll. För att ha en säker bil som gör att dina färder blir trygga är det alltid en fördel att vända sig till de som är bäst på det här med bilar. En firma som verkligen är allround är tectylstockholm.se som kan rostskydda din bil, utföra inspektioner av din bils säkerhet och också ta sig an olika former av reparationer om det skulle behövas. 

Jag blev rädd

Anledningen till att jag tar upp detta är för att jag själv hade en bil som såg helt perfekt ut. Även om den var begagnad så såg den faktiskt nästan helt ny ut och jag hade aldrig kunnat tro att en så snygg bil kunde dölja en så stor hemlighet. Det var på besiktningen det upptäcktes att jag hade stora rosthål i golvet. Det hade spridit sig till även bärande konstruktioner och besiktningsmannen sade till mig att om jag hade rockat med den bilen så hade det bara blivit en hög med rost kvar på backen. Jag blev livrädd och gjorde mig av med bilen direkt. Nu ser jag alltid till att kontrollera bilar för rost, och behandlar dem kontinuerligt så de ska må bättre. 

18 dec 2018

En trygg punkt

 

 

Vad är trygghet för dig? Detta ord, som är så essentiellt för varje persons välbefinnande, kan innebära så väldigt många olika saker för olika människor och i olika sammanhang. Det finns praktiskt trygghet, ekonomisk, känslomässig och psykologisk trygghet; trygghet i hemmet, i skolan och online; och alla har vi så olika behov. Man vill ha en punkt i vardagen där man känner total trygghet, helst av allt ska den finnas i hemmet. Hemmet vill man dela med människor som bryr sig om en och vill en väl och som man trivs tillsammans med. Man vill också känna sig trygg i vetskapen om att ingen kan ta sig in dit oinbjuden.

I den här bloggen talar vi om trygghet; om olika aspekter och perspektiv på detta ord och dess mentala såväl som praktiska innebörd. För vissa är det ett ord associerat med liv och för andra med tristess, men bryter man ner det så vill nog alla innerst inne ha en dos av trygghet i sina liv.