Nyttiga maträtter som funkar för fitness

Tränar du fitness? Då är det inte fel att äta kosttillskott som passar för detta. Det finns mer info om det på fitline-pminternational.se. Sedan är det även bra att anpassa din kost, så att den fungerar för det du ska träna. För att du ska komma igång så delar jag med mig av ett par olika recept här idag. 

Bra recept för dig som tränar fitness

Hawaiian Raw Poke Bowl

Ingredienser:
140 g Salma lax, rå vikt
40 g ris, okokt vikt
50 g sjögrässallad, färdigköpt
60 g avokado
20 g rädisor
20 g gurka
10 g sojasås
vårlök
sesamfrön

Gör så här:
Skär laxen i tuggstora bitar och marinera bitarna med sojasås i cirka 30 minuter. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Skiva rädisor och gurka. Dela, kärna ur och skär avokadon i bitar. Komponera ihop skålen med sjögräs. Toppa rätten med klippt vårlök och sesamfrön.

Quinoa, avokado, tomat och kyckling

Ingredienser:
40 g quinoa, okokt vikt
100 g kycklingfilé, rå vikt
30 g kruksallad
60 g cocktailtomater
60 g avokado, vikt utan kärnhus och skal
en klyfta lime
ev färsk koriander
salt och peppar

Gör så här:
Ångkoka kycklingfilén och tillaga quinoan enligt anvisningar på förpackningen. Förbered grönsakerna. Smaka av med salt och peppar. Servera med en klyfta lime.

Biff, avokado, rödkål och ris

Ingredienser:
40 g ris, okokt vikt
20 g morot
30 g rödkål
20 g gurka
50 g cocktailtomater
60 g avokado
140 g nötkött utan synbart fett, rå vikt
5 g kokosolja
citronklyfta
salt och peppar

Gör så här:
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Förbered samtliga grönsaker under tiden riset kokar. Torka nötköttet från eventuell köttsaft med hjälp av hushållspapper som inte luddar. Salta och peppra. Stek på hög värme i kokosolja, cirka 2-3 minuter/sida. Låt köttet därefter vila på skärbräda i 8-10 minuter.

20 aug 2019

En trygg punkt

 

 

Vad är trygghet för dig? Detta ord, som är så essentiellt för varje persons välbefinnande, kan innebära så väldigt många olika saker för olika människor och i olika sammanhang. Det finns praktiskt trygghet, ekonomisk, känslomässig och psykologisk trygghet; trygghet i hemmet, i skolan och online; och alla har vi så olika behov. Man vill ha en punkt i vardagen där man känner total trygghet, helst av allt ska den finnas i hemmet. Hemmet vill man dela med människor som bryr sig om en och vill en väl och som man trivs tillsammans med. Man vill också känna sig trygg i vetskapen om att ingen kan ta sig in dit oinbjuden.

I den här bloggen talar vi om trygghet; om olika aspekter och perspektiv på detta ord och dess mentala såväl som praktiska innebörd. För vissa är det ett ord associerat med liv och för andra med tristess, men bryter man ner det så vill nog alla innerst inne ha en dos av trygghet i sina liv.