Skapa en trygg relation med varandra

Skapa trygghet med sin partner i sin relation, det är något man får jobba med en del. Det finns mycket man kan göra, som att verkligen samtala med varandra, om allt, det kan vara ytliga som djupa ämnen. Att veta var den andra kommer från, vad den har för bakgrund och förflutet är viktigt för att ni ska kunna vara trygga med varandra. Fyll varandras känslomässiga behov, hantera era konflikter rätt och glöm inte att ha sex och närhet. Se även till att ni är jämställda, kom överens hur ni vill leva och ha kul tillsammans. Glöm inte att respektera varandra!

2 sep 2019

En trygg punkt

 

 

Vad är trygghet för dig? Detta ord, som är så essentiellt för varje persons välbefinnande, kan innebära så väldigt många olika saker för olika människor och i olika sammanhang. Det finns praktiskt trygghet, ekonomisk, känslomässig och psykologisk trygghet; trygghet i hemmet, i skolan och online; och alla har vi så olika behov. Man vill ha en punkt i vardagen där man känner total trygghet, helst av allt ska den finnas i hemmet. Hemmet vill man dela med människor som bryr sig om en och vill en väl och som man trivs tillsammans med. Man vill också känna sig trygg i vetskapen om att ingen kan ta sig in dit oinbjuden.

I den här bloggen talar vi om trygghet; om olika aspekter och perspektiv på detta ord och dess mentala såväl som praktiska innebörd. För vissa är det ett ord associerat med liv och för andra med tristess, men bryter man ner det så vill nog alla innerst inne ha en dos av trygghet i sina liv.